Opleiding Social Media Management

avondonderwijs social media management groepslessen social media expert volwassenenonderwijs social media management avondschool social media management

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 360 euro
  • KMO-portefeuille: ja
Schrijf je in
cursus social media management sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, opleiding social media expert
cursus social media management opleiding social media manager Communicatie en marketing
cursus social media management opleiding social media manager Communicatie en marketing

Word Social Media Manager

Social media zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Vrijwel iedereen heeft ondertussen een profiel op Facebook of een Twitteraccount. Bedrijven hebben de kansen die social media met zich meebrengen, goed begrepen en besteden meer dan ooit de nodige aandacht aan een verhoogde zichtbaarheid op het internet en aangepaste reclame. Dankzij deze opleiding krijg ook jij de kans om dichter bij de consument te staan en specifieke doelgroepen aan te trekken!

Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste social mediakanalen tegen het licht gehouden, zodat jij van naadje tot draadje leert hoe deze werken. Zo krijg je een goed beeld over onder andere de Facebook Insights, Twitter Lists, het creëren van een personal brand op LinkedIn en een inleidende toer op Google+. Verder wordt ook YouTube uitgebreid besproken: dit kanaal biedt voor een kleine kost namelijk ongelooflijk veel voordelen. Of wat dacht je van Search Engine Optimization specifiek voor YouTube? Je leert het tijdens deze unieke opleiding!

Blogging is eveneens een perfecte aanvulling op social media campagnes. Een goede blog moet echter aan verschillende voorwaarden voldoen én moet bovendien ook vakkundig opgebouwd worden. In deze cursus leer jij de SEO basis voor WordPress: je komt te weten hoe je aan de hand van metatags en permalinks meer bezoekers naar jouw blog kan lokken. Daarnaast wordt er ook ruim aandacht besteed aan goede plugins en RSS-feeds. Succes verzekerd!

Naast een vlot gebruik van deze tools leer je ook hoe je de effectiviteit van jouw strategie kan meten. Een social media expert wil immers te weten komen of zijn inzet beloond wordt met meer bezoekers op het medium. Hiervoor is een grondige kennis vereist van Analyse Tools, zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Je vindt in de cursus Social Media Management dan ook een uitgebreid hoofdstuk terug over dit onderdeel. Kortom: dankzij deze opleiding geraak je pas echt helemaal wegwijs maken in de wereld van het Social Media Management.

Beroep met toekomst

De opleiding social media expert aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als social media manager. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig social media manager, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding social media expert!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding social media expert is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma social media manager binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding social media management wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren
Social media expert09/01/2017Hasselt18u30 - 21u30
Social media expert20/04/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Social media expert23/05/2017Gent18u30 - 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 360 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 36 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 324 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties: Schrijf je in
avondschool social media expert cursus social media manager opleiding Coaching en consulting Communicatie en marketing Erkenningen social media expert

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Shutterstock 250791508 1

Kom naar de opening van Campus Meir

Vier mee op onze opendeurdag Ambieer je een carrière in de media of modewereld? Droom je ervan om als visagiste …

Bodyreset Logo

Vacature: 4 personal trainers gezocht!

Bodyreset is daarom perfect voor mensen die graag willen veranderen, maar niet weten hoe te beginnen, wat te doen en …

Shutterstock 318238661

Vacature: start als accountmanager

Volg je momenteel de opleiding Accountmanagement of heb je je erkend diploma reeds behaald? Dan is deze vacature ongetwijfeld iets …

Page 1 of 2312345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!