Opleiding Scenario’s Schrijven

avondonderwijs scenario schrijven groepslessen scenarist volwassenenonderwijs scenario schrijven avondschool scenario schrijven

Praktische info

Schrijf je in

cursus scenario schrijven opleiding scenario schrijven, cursus scenario schrijven, avondschool scenario schrijven, scenario maken, avondschool, volwassenenonderwijs, verhalen maken, scenario ontwerpen, cursus film maken opleiding scenarist

cursus scenario schrijven opleiding Scenarioschrijver Kunst, cultuur en religie

Leer zelf professionele Scenario’s schrijven!

Kan jij tijdens de film of op televisie ontzettend genieten van een boeiende dialoog of een onverwachte plotwending? Of misschien stoor je je wel mateloos aan de inspiratieloze scènes en ben je ervan overtuigd dat je het zelf beter zou doen. Dankzij de opleiding Scenario Schrijven krijg jij de kans om jouw kunnen te tonen! Voor je het weet pinken de kijkers een traan weg bij jouw dramatische scène of gaan ze plat van het lachen door jouw dolkomische taferelen.

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats hoe je een goede verhaallijn opzet. Je zorgt voor een goede structuur en aan de hand van verschillende verteltechnieken vertel jij jouw verhaal op de meest originele manier. Je verpakt jouw knapste ideeën in een cluster van pakkende scènes. Daarna kom je ook te weten hoe je stuk voor stuk geloofwaardige personages uitwerkt met elk hun eigen verhaal en unieke karaktertrekken. Je schrijft niet enkel voor films maar ook theatervoorstellingen, televisieseries en documentaires behoren tot de mogelijkheden!

Beroep met toekomst

De opleiding scenarist aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Scenarioschrijver. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig Scenarioschrijver, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding scenarist!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding scenarist is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Scenarioschrijver binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 6 lessen van 3 uren.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding scenario schrijven wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Scenario Schrijven 13/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Scenario Schrijven 04/12/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Scenario Schrijven 24/03/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Scenario Schrijven 13/05/2018 Gent 14u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 340.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 34 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 306 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool scenarist cursus Scenarioschrijver opleiding Communicatie en marketing Kunst, cultuur en religie
Erkenningen scenarist

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Grafisch Vormgever

De basis van een goed grafisch design

Ben jij graag creatief en visueel bezig? Houd je ervan om dingen te ontwerpen? Een design is een manier om …

Page 1 of 2112345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!