Cursus Relatietherapeut

avondonderwijs relatietherapeut groepslessen sekscouncelor volwassenenonderwijs relatietherapeut avondschool relatietherapeut

Deze opleiding is tijdelijk niet beschikbaar. Klik op de knop hieronder om het aanbod te bekijken.

Cursusaanbod
Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 236 euro
  • KMO-portefeuille: ja
Schrijf je in
cursus relatietherapeut relatietherapeut, relatiecoach, sekscoach, sekscounseling, relatiecounseling, partnerbegeledeiding, cursus, avondlessen, volwassenenonderwijs, groepslessen, centrum voor avondonderwijs opleiding sekscounselor
cursus relatietherapeut opleiding Relatietherapeut Psychologie en therapie

Word Relatietherapeut in 5 weken

Ben je geïnteresseerd in relaties en seksualiteit, en ben je discreet? Wil je de kunst van de matchmaking leren? Kies dan nu voor de opleiding Relatietherapeut!

Niet iedereen spreekt even openlijk over intimiteit en seksualiteit. Toch is het voor ieder van ons belangrijk. We kampen dan ook geregeld met vragen over deze onderwerpen, en vinden niet altijd een oplossing voor onze problemen. Als relatietherapeut ben je dan ook van onschatbare waarde voor heel wat mensen. Soms is een luisterend oor en enkele eenvoudige tips voldoende, andere keren zal je moeten doorverwijzen naar een arts.

In de opleiding Relatietherapeut leer je mensen helpen met hun relationele en seksuele problemen. Wanneer verwijs je iemand door? Hoe communiceer je over deze gevoelige onderwerpen, en hoe help je partners efficiënt met elkaar communiceren? Wat is een gezonde relatie? We benaderen de materie vanuit een professioneel standpunt, en besteden hierbij heel wat aandacht aan respect en discretie. Wil jij graag starten als relatietherapeut in hoofd- of bijberoep? Schrijf je dan nu in!

Beroep met toekomst

De opleiding sekscounselor aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Relatietherapeut. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig Relatietherapeut, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding sekscounselor!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding sekscounselor is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Relatietherapeut binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding relatietherapeut wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren
Relatietherapeut06/03/2017Antwerpen18u30 - 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 236 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 23 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 213 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:
Schrijf je in
avondschool sekscounselor cursus Relatietherapeut opleiding Coaching en consulting Psychologie en therapie Erkenningen sekscounselor

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Thuisstudie

Copywrite, copywriter, het copywritest

De cursus copywriter is een absolute aanrader voor iedereen die graag creatief is met woorden. Vandaag laten we dan ook …

Fotostudio Gezocht Regio Leuven

Gezocht: fotostudio regio Leuven

Voor onze avondlessen fotografie is het Centrum Voor Avondonderwijs VZW op zoek naar een fotostudio in de regio Leuven. Heb …

Grafisch Vormgever

Stefano Falco: onze docent Grafisch Vormgeven

Een van onze meest gegeerde opleidingen is die van Grafisch Vormgever. De afwisselende mix van Indesign, Photoshop en Illustrator houdt …

Page 1 of 1812345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!