Cursus Landschaps- en Architectuurfotografie

avondonderwijs landschapsfotografie groepslessen natuurfotografieavondschool landschapsfotografie volwassenenonderwijs landschapsfotografie

Praktische info

Schrijf je in

cursus landschapsfotografie landschapsfotografie, natuurfotografie, digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluiter opleiding natuurfotografie

cursus landschapsfotografie opleiding fotograaf Hobby en vrije tijd 0

Leer prachtige landschapsfoto’s maken in 5 weken

Landschappen en architectuur zijn voor veel fotografen een grote inspiratiebron. Om een goede landschapsfoto te maken of het juiste perspectief te vinden in de architectuur, is echter veel vaardigheid vereist. Er zijn een heleboel elementen waar je zelf geen vat op hebt, denk maar aan het licht en weersomstandigheden.

In deze module landschaps- en architectuurfotografie leer je hoe je toch een unieke foto kan nemen van adembenemende locaties. Door de juiste camera-instellingen en een meervoudige belichting (HDR) te gebruiken zullen je foto’s al een pak sterker worden. Je zal ook een introductie krijgen in het maken van Light Painting foto’s.

Je zal ook een uitstap maken naar een stad om te gaan fotograferen. Deze uitstap vervangt dan een andere lesdag. Houd er rekening mee dat deze uitstap op een andere dag en tijdstip kan doorgaan dan de normale lessen. Neem contact op met het secretariaat om hier mee over te weten.

Beroep met toekomst

De opleiding landschapsfotografie aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als fotograaf. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig fotograaf, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding landschapsfotografie!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Om deze opleiding te volgen heb je minstens het diploma Basis digitale fotografie nodig. De opleiding landschaps- en architectuurfotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma fotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding landschaps- en architectuurfotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Landschaps- en Architectuurfotografie 30/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 18/01/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 23/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 02/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 11/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 12/05/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Landschaps- en Architectuurfotografie 29/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 20/11/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.4 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 237.6 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool landschapsfotografie cursus fotograaf opleiding Media en fotografie Hobby en vrije tijd 0
Erkenningen landschapsfotografie

wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject allround digitale fotografie?

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Vacature

Gezocht: Copywriter – e-mailmarketeer

Schoonheidsschool-Centrum voor Avondonderwijs vzw, de belangrijkste verstrekker voor beroepsonderwijs in Vlaanderen & Nederland, biedt een ruime keuze van meer dan …

Lp Azomer

Optimaal voorbereid jouw carrière starten?

Wil jij dit najaar een nieuwe carrière starten, en bereid je je graag tot in de puntjes voor? Dan hebben wij een schitterend voorstel voor jou: als je je vóór 15 juli inschrijft voor een klassikale les aan onze school, krijg je nu al jouw cursusboek gratis toegestuurd. Op die manier haal jij dus het maximale uit jouw zomer!

Grafisch Ontwerp

Docent Eric stelt zich voor!

Onze opleiding Grafische Vormgeving is een echte kweekvijver voor creatief talent. Onder de professionele begeleiding van onze docenten leren de …

Page 1 of 2512345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!