Cursus Kinderbegeleiding

avondonderwijs kinderbegeleiding groepslessen minicribbe onthaalmoeder crèche volwassenenonderwijs kinderbegeleiding avondschool kinderbegeleiding

Deze opleiding is momenteel niet beschikbaar. Klik op de knop hieronder om het cursusaanbod te bekijken.

Cursusaanbod
Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Binnenkort beschikbaar
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 236 euro
  • KMO-portefeuille: ja
Schrijf je in
cursus kinderopvang kinderopvang, kinderbegeleiding, crèche, onthaalouder, kribbe, minikribbe, onthaalmoeder, kinderdagverblijf, minicrèche, buitenschoolse opvang, opvoeden, opvoedingstips, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding minicribbe onthaalmoeder crèche
cursus kinderopvang kinderbegeleiding opleiding uitbater kinderopvang

Boeiende cursus kinderbegeleiding

Het beroep van kinderbegeleider wint de laatste tijd aan populariteit. Kinderbegeleiders worden ingezet voor allerlei activiteiten. Begeleiden van jeugdkampen, speelpleinactiviteiten, kinderanimaties zijn maar enkele voorbeelden van de brede waaier aan toekomstmogelijkheden.

Tijdens de boeiende groepslessen kinderbegeleiding leer je omgaan met kinderen, tal van activiteiten die kinderen uren zullen plezieren, verzorgingstips en een basis aan kinderpsychologie. Heb je ambitie om als kinderbegeleider aan de slag te gaan? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Uiteraard kan je met het diploma dat je aan onze school behaalt ook perfect aan de slag in dienstverband of als zelfstandige. Om als zelfstandige te kunnen starten, dien je ook het diploma bedrijfsbeheer te hebben.

Leer alles over kinderbegeleiding

In deze zeer uitgebreide opleiding worden alle aspecten van de kinderbegeleiding helder uiteengezet. Je maakt onder meer kennis met de verschillende fasen in de ontwikkeling van een kind.

Daarnaast maak je kennis met de verschillende opvoedingsstijlen en leer je hoe je specifieke opvoedingsmoeilijkheden kan oplossen. Ook besteedt de cursus veel belang aan hygiëne, netheid en veiligheid.

Tot slot komt ook het belang van een gezonde en aangepaste voeding aan bod. Je komt alles te weten over een evenwichtig voedingspatroon voor baby’s, peuters en kleuters en leert welke voedingsmiddelen belangrijk zijn en wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid is.

Behaal snel je erkende diploma!

Je behaalt een erkend diploma kinderbegeleiding op het einde van de opleiding wanneer je geslaagd bent voor het examen. Hierdoor heb je tal van toekomstmogelijkheden om in dienstverband aan de slag te gaan. Ook als een vakantiejob als speelpleinmedewerker wil, is dit de ideale manier om een stapje voor te hebben op andere kandidaten.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding kinderbegeleiding wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 236 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 23 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 213 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties: Schrijf je in
avondschool minicribbe onthaalmoeder crèche cursus uitbater kinderopvang opleiding Kinderen en pedagogie kinderbegeleiding Erkenningen minicribbe onthaalmoeder crèche

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Thuisstudie

Copywrite, copywriter, het copywritest

De cursus copywriter is een absolute aanrader voor iedereen die graag creatief is met woorden. Vandaag laten we dan ook …

Fotostudio Gezocht Regio Leuven

Gezocht: fotostudio regio Leuven

Voor onze avondlessen fotografie is het Centrum Voor Avondonderwijs VZW op zoek naar een fotostudio in de regio Leuven. Heb …

Grafisch Vormgever

Stefano Falco: onze docent Grafisch Vormgeven

Een van onze meest gegeerde opleidingen is die van Grafisch Vormgever. De afwisselende mix van Indesign, Photoshop en Illustrator houdt …

Page 1 of 1712345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!