Opleiding Grafische Vormgeving

avondonderwijs grafisch vormgever groepslessen combinatie indesign, photoshop, illustrator volwassenenonderwijs grafisch vormgever avondschool grafisch vormgever

Praktische info
Schrijf je in
cursus grafisch vormgever grafisch vormgever, photoshop, photoshop, illustrator,  Creatief visueel, creativiteit, reclame, advertentie, reclamefolder, catalogus, poster, billboard, grafisch softwarepakket,  layout, uitgever, marketing, communicatie, webdesigner, marketeer, drukker opleiding combinatie indesign, photoshop, illustrator
cursus grafisch vormgever opleiding grafisch vormgever Informatica en ICT 0
shutterstock_364789031

Word Grafisch Vormgever in 20 weken

Een goed opgeleide grafisch vormgever is onmisbaar voor elk bedrijf. Je bent er verantwoordelijk voor de hele huisstijl. Logo's, websites, folders, affiches, enzovoort. Je ontwerpt het allemaal. Om al deze diverse taken te kunnen volbrengen is een grondige kennis van grafische programma's van groot belang. Daarom geven we je in deze opleiding grafisch vormgever stevige kennis van de programma's Photoshop, Indesign en Illustrator mee. Met dit diploma onder de arm vind je zeker werk.

Beroep met toekomst

De Grafisch Vormgever opleiding aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als grafisch vormgever. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig grafisch vormgever, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen en is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma grafisch vormgever binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 20 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Voor deze opleiding moet je in het bezit zijn van je eigen draagbare PC/laptop en die dien je ook elke les mee te nemen. Daarnaast vragen we iedereen om de programma's Illustrator, Indesign en Photoshop thuis en vóór aanvang van de eerste les geïnstalleerd te hebben. Zo kan er direct gestart worden met de praktijk en wordt de les niet onnodig opgehouden.

Je kan ervoor kiezen om een studentenpakket van Adobe aan te schaffen. Dit is een jaarabonnement waarbij je maandelijks €19,99 betaalt en is 65% goedkoper dan de standaard versie. Het pakket bevat onder andere de programma's Illustrator (Creative Cloud versie), Indesign en Photoshop - alle programma's dus die je voor deze cursus nodig hebt. Je kan je als student aanmelden door je gegevens, alsook de algemene gegevens van de school, op de website in te geven. Een studentennummer hoef je niet in te vullen.

Heb je een eigen laptop en staan deze programma's vóór aanvang van de eerste les op jouw computer geïnstalleerd, dan ben je goed voorbereid om de cursus grafisch vormgever te starten!

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding grafisch vormgever wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

Op het einde van elke module leg je een theoretisch examen af. Dit bestaat uit een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen. Daarnaast maak je een portfolio per module. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren
Grafische Vormgeving28/01/2017Gent10u00 - 13u00
Grafische Vormgeving30/01/2017Hasselt18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving01/02/2017Aalst18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving02/02/2017Gent18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving06/02/2017Brugge18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving07/02/2017Brussels-City18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving11/02/2017Antwerpen10u00 - 13u00
Grafische Vormgeving10/03/2017Gent18u30 - 21u30
Grafische Vormgeving10/04/2017Antwerpen09u00 - 12u00
Grafische Vormgeving26/09/2017Mechelen18u30 - 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Deze opleiding bestaat uit 20 lessen

Bekijk hieronder de inhoud en startdata van de cursus!

Illustrator
Photoshop
Indesign
Creatief Ontwerp- en Drukwerkbegeleiding
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

avondschool grafisch vormgever cursus creatief ontwerper opleiding Informatica en ICT Communicatie en marketing Media en fotografie

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1036 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 103 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 933 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties: Schrijf je in
avondschool combinatie indesign, photoshop, illustrator cursus grafisch vormgever opleiding Media en fotografie Informatica en ICT 0 Erkenningen combinatie indesign, photoshop, illustrator

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Thuisstudie

Copywrite, copywriter, het copywritest

De cursus copywriter is een absolute aanrader voor iedereen die graag creatief is met woorden. Vandaag laten we dan ook …

Fotostudio Gezocht Regio Leuven

Gezocht: fotostudio regio Leuven

Voor onze avondlessen fotografie is het Centrum Voor Avondonderwijs VZW op zoek naar een fotostudio in de regio Leuven. Heb …

Grafisch Vormgever

Stefano Falco: onze docent Grafisch Vormgeven

Een van onze meest gegeerde opleidingen is die van Grafisch Vormgever. De afwisselende mix van Indesign, Photoshop en Illustrator houdt …

Page 1 of 2212345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!