Cursus Creatief Schrijven

avondonderwijs creatief schrijven groepslessen schrijver volwassenenonderwijs creatief schrijven avondschool creatief schrijven

Praktische info
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 259 euro
  • KMO-portefeuille: ja
  • Opleidingcheque: nee
Schrijf je in
cursus creatief schrijven creatief schrijven, schrijver, literatuur, verhaal, roman, woorden, zinnen, taal, schrijfstijl, verteltechnieken, publiceren, boek, auteur, schrijfproces, columns, kortverhaal, poëzie, blog, vertelstructuur, manuscript, plot, personage, groepslessen, thui opleiding schrijver
cursus creatief schrijven opleiding schrijver Communicatie en marketing

Leer creatief schrijven in 5 weken

De cursus creatief schrijven is bedoeld voor iedereen die houdt van woord en taal. Als je graag gedichten schrijft maar moet zoeken naar de juiste verwoordingen of als je regelmatig verhalen schrijft maar soms een writersblock hebt, dan is deze opleiding de oplossing voor jou.

Je leert alle technieken om een goed samenhangende tekst te schrijven. Ook zal er aandacht besteed worden aan een sterk plot en hoe verschillende verhaallijnen in mekaar te laten komen. Als jij de methodes van professionele schrijvers ook wil leren, dan is deze cursus voor de juiste keuze.

Beroep met toekomst

De opleiding schrijver aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als schrijver. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig schrijver, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding schrijver!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding schrijver is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma schrijver binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding creatief schrijven wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je geslaagd bent voor beide onderdelen, krijg je het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Je start met de lessen creatief schrijven waar en wanneer je wil
De cursus creatief schrijven bestaat uit 5 lessen. Je volgt één keer per week les op een vaste weekdag. Elke les duurt 3 uren. Hieronder vind je alle startdata en locaties. Inschrijven doe je via knop "schrijf je nu in".
Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 259 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 25 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 234 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties: Schrijf je in
avondschool schrijver cursus schrijver opleiding Hobby en vrije tijd Communicatie en marketing Erkenningen schrijver

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Grafisch Ontwerp

Docent Eric stelt zich voor!

Onze opleiding Grafische Vormgeving is een echte kweekvijver voor creatief talent. Onder de professionele begeleiding van onze docenten leren de …

Opticien Optieker Opleiding Avondonderwijs

Onze opleiding Opticien opent je ogen!

Droom je ervan om te starten als zelfstandig Opticien? Dan ben je bij het Centrum Voor Avondonderwijs aan het juiste …

Scenarioschrijven Avondonderwijs Groepsopleiding

Tover jouw ideeën op het kleine scherm: word Scenarioschrijver!

Televisieseries zijn momenteel dan ook een booming business en dankzij onze gloednieuwe opleiding Scenario Schrijven krijg jij de kans om …

Page 1 of 2312345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!