Cursus Florist (Bloemschikken)

avondonderwijs florist groepslessen bloemschikken, bloemenhandelaar volwassenenonderwijs florist avondschool florist

Praktische info
Schrijf je in
cursus florist bloemschikker, bloemsierkunst, bloemstuk, bloemenwinkel, creatief, florist, boeket, tuincentrum, bloemenzaak, planten, bloemen, bloemschiktechnieken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding bloemschikken, bloemenhandelaar
cursus florist opleiding florist Hobby en vrije tijd Style en fashion

Leer bloemschikken in 10 weken

Bloemen in huis kunnen je woning helemaal opfleuren. Het brengt als het ware de natuur naar binnen. De sfeer wordt nog aangenamer als je deze bloemstukken zelf hebt gemaakt. Je kiest dan helemaal zelf welke bloemen, planten en accessoires je gebruikt.

Hoe je een mooi en gevarieerd boeketje maakt, kan je leren in 10 lessen. De praktische opleiding laat je zien hoe je met een minimum aan producten een bijzonder en gepersonaliseerd bloemenstukje kan maken. De opleiding is geschikt voor zowel starters als voor gevorderden.

Beroep met toekomst

De opleiding Bloemschikken aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als florist. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk en het ontwikkelen van je creativiteit. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig florist, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding tot professioneel bloemschikker!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding Florist is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 10 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding Florist (Bloemschikken) wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiple choice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer in een bloemenzaak. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren
Florist06/03/2017Brussels-City18u30 - 21u30
Florist09/03/2017Gent18u30 - 21u30
Florist13/04/2017Hasselt18u30 - 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 515 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 51 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 464 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties: Schrijf je in
avondschool bloemschikken, bloemenhandelaar cursus florist opleiding Evenementen en plechtigheden Hobby en vrije tijd Style en fashion Erkenningen bloemschikken, bloemenhandelaar

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Copywriter Thuisstudie

Copywrite, copywriter, het copywritest

De cursus copywriter is een absolute aanrader voor iedereen die graag creatief is met woorden. Vandaag laten we dan ook …

Bernauw1 E1418295484604

Schrijven en schrappen met docent Patrick Bernauw

Van je passie je beroep maken is voor velen de ultieme droom. Bernauw heeft dit verwezenlijkt in de breedste zin …

Fotostudio Gezocht Regio Leuven

Gezocht: fotostudio regio Leuven

Voor onze avondlessen fotografie is het Centrum Voor Avondonderwijs VZW op zoek naar een fotostudio in de regio Leuven. Heb …

Page 1 of 2112345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!