Opleiding Autohandelaar

Praktische info
  • Duur: 12 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 515 euro
  • KMO-portefeuille: ja
Schrijf je in
cursus autohandelaar 0 opleiding Motorvoertuigen intersectoraal
cursus autohandelaar opleiding Autohandelaar

Word Autohandelaar in 12 weken

Ben jij helemaal weg van auto’s? Hou je van snelheid en ben je graag mee met de laatste trends en nieuwste modellen? Maak dan van je passie je beroep en volg deze unieke opleiding Autohandelaar! Zo ga je binnenkort zelf nieuwe en tweedehands wagens kopen en verkopen. Je leert bovendien echte buitenkansjes herkennen en leert alles wat je moet weten over carrosserie en de verschillende hersteltechnieken.

Daarnaast kom je ook te weten hoe je jouw omzet doet stijgen. Je zorgt ervoor dat je auto’s mooi en aantrekkelijk opgesteld staan voor potentiële kopers. Verder voorzie je jouw klanten gericht advies over de prijs, kilometerstanden en bouwjaar, en speel je zo meteen in op hun wensen. Dankzij deze opleiding blijf je bovendien op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en tendensen.

Beroep met toekomst

De opleiding Autohandelaar aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als Autohandelaar. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig Autohandelaar, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding Autohandelaar!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding Autohandelaar is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Autohandelaar binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?
Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?
Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?
Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding autohandelaar wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van een ervaren docent die zeer vertrouwd is met deze materie. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

Je legt het examen af bij de Centrale Examencommissie. Dit is een theoretisch examen dat op een pc wordt gemaakt. Er zullen zowel multiplechoice vragen als oefeningen gevraagd worden. Deze cursus bereidt je perfect voor op het examen bij de centrale examencommissie. Als je slaagt voor het examen ontvang je direct het vestigingsattest. Hiermee kan je een ondernemingsnummer aanvragen en starten als zelfstandige.

CursusEerste lesLeslocatieLesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 515 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 51 euro euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 464 euro euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:
Schrijf je in
avondschool Motorvoertuigen intersectoraal cursus Autohandelaar opleiding Beschermde beroepen (Examencommissie)  Erkenningen Motorvoertuigen intersectoraal

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Shutterstock 250791508 1

Kom naar de opening van Campus Meir

Vier mee op onze opendeurdag Ambieer je een carrière in de media of modewereld? Droom je ervan om als visagiste …

Shutterstock 318238661

Vacature: start als accountmanager

Volg je momenteel de opleiding Accountmanagement of heb je je erkend diploma reeds behaald? Dan is deze vacature ongetwijfeld iets …

Shutterstock 316295534

Ondernemersschool werft aan!

Ondernemersschool BV is een internationale KMO, actief in afstandsonderwijs. Ondernemersschool heeft eigen vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Bulgarije. Ondernemersschool …

Page 1 of 1512345»10...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!