Opleiding Allround Voedingsdeskundige

Praktische info

Schrijf je in

cursus allround voedingsdeskundige voeding, voedingsadvies, gezond eten, afslanken opleiding voedingsconsulent allround

cursus allround voedingsconsulent opleiding Voedingsconsulent 0 0

Word Voedingsdeskundige in 27 weken

Wil je graag alles leren over voeding en gezond eten? Kan je niet wachten om mensen te helpen door persoonlijk voedingsadvies te verschaffen met aangepaste voedingsschema’s? Wil je starten als Voedingsdeskundige in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding allround voedingsdeskundige van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW!

In de eerste module Natuurvoeding leer je alles over de bestanddelen van verschillende voeding en gerechten. Je leert werken met calorieën en kilojoules. Dit laatste leer je beperken in de module Gewichtsconsulent voor mensen die wensen af te vallen. Daarna ga je verder met de module Kindervoeding waar je de speciale vereisten leert in verband met de behoeften van groeiende kleuters. Tot slot leer je in de module Sportvoeding omgaan met voedingsschema’s die rekening houden met eten in specifieke tijdsintervallen. Dit is immers cruciaal voor de juiste energiebalans.

Beroep met toekomst

De opleiding Allround Voedingsdeskundige aan het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als erkend Voedingsdeskundige. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op het oefenen van de praktijk met een klantengerichte en persoonlijke aanpak. Na deze cursus kan je meteen gaan solliciteren met het erkende diploma. Je kan ook starten als zelfstandig Voedingsdeskundige, mits je in bezit bent van het vestigingsattest bedrijfsbeheer. Uiteraard zijn deze kennis en vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze allround opleiding!

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk en is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma Voedingsdeskundige binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 27 lessen van 3 uren. Naast de groepslessen kan je er ook voor kiezen om deze opleiding in thuisstudie te volgen.

Nuttige informatie

Wat is de cursusinhoud?

Wat kan ik verwachten tijdens de groepsles?

Welk materiaal heb ik nodig voor de cursus?

Waar kan ik de opleiding volgen?

Persoonlijke begeleiding van ervaren docenten

De opleiding Allround Voedingsdeskundige wordt voor kleine groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende op de praktijk kan oefenen tijdens de lessen. Je krijgt les van ervaren docenten die zeer vertrouwd zijn met deze materie. De docenten zullen graag hun opgedane kennis met je delen. Ze weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends.

Je einddoel is een erkend diploma

Op het einde van elke module leg je een theoretisch examen af. Dit bestaat uit een aantal multiple choice vragen en een aantal open vragen. Daarnaast zal je ook permanent geëvalueerd worden. Wanneer je geslaagd bent, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het vestigingsattest bedrijfsbeheer.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Voedingsdeskundige 21/08/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Allround Voedingsdeskundige 22/08/2017 Gent 18u30 – 21u30
Allround Voedingsdeskundige 04/09/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Allround Voedingsdeskundige 28/09/2017 Gent 18u30 – 21u30
Allround Voedingsdeskundige 14/10/2017 Antwerpen 14u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Deze opleiding bestaat uit 27 lessen

Bekijk hieronder de inhoud en startdata van de cursus!

Afslankingsconsulent

Natuurvoeding

Sportvoeding

Kindervoeding

Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina, bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Bekijk hieronder een filmpje van een groepsles van CVA

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1100.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en het examen.

Subsidie via KMO-portefeuille

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

% vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 110 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 990 euro.

Onze campussen
Start snel met je avondopleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

avondschool voedingsconsulent allround cursus Voedingsconsulent opleiding Voeding en gezondheid 0 0
Erkenningen voedingsconsulent allround

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze opleidingsblog

Vacature Reisagent

Maak jezelf onmisbaar op je werk

Medewerkers voegen waarde toe aan een organisatie en zijn daarom onmisbaar. Maar ben jij ook onmisbaar? Er zijn een aantal …

Avondonderwijs Groepslessen Bedrijfsbeheer

Docent in de Kijker: Marc De Wachter

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen. Onze docenten zijn dan ook stuk voor …

Shutterstock 93711307

Hoe we het onderwijs en onze toekomst kunnen redden

De laatste tijd valt het steeds meer op en kan je er haast niet omheen. Het is een gezamenlijk onderwerp …

Page 1 of 2012345»1020...Last »

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!