Nieuws

Modeontwerper

Mode is een booming business…!

ontwerpen mode ontwerp creatie fashion show haute couture zelf kleding maken

Fashion. Van high street tot haute couture, bewust of onbewust pikken we er allemaal iets van mee. Wat modeontwerpers op de catwalks in Parijs, Milaan en New York laten zien, vinden we een seizoen later terug in de rekken van onze favoriete kledingwinkel. Trends worden gemaakt en gekraakt, maar allemaal dragen we de kleren die ooit ontworpen zijn geweest door een creatief brein. En dit zorgt op zijn beurt wereldwijd voor een gemiddelde jaarlijkse omzet van 187 biljoen euro.

Naast kledij wagen mode ontwerpers zich ook steeds vaker buiten hun domein om designerartikelen te ontwikkelen voor populaire meubelketens, werken ze samen met filmregisseurs en muzikanten voor de ontwikkeling van kostuums en inspireren ze met hun kennis, originaliteit en vaardigheden steeds meer andere creatieve (en grafische) sectoren. Uit een studie van AMS in 2015 is daarbij opmerkelijk gebleken dat kleinschalige en onafhankelijke ontwerpers meer toegevoegde waarde per werknemer creëren. Dit zou te danken zijn aan de nodige creativiteit en authenticiteit om op te vallen in de modewereld en zich kenbaar te maken ver daarbuiten.

fashion photo studio fashion show fashion shoot fotoshoot opleiding mode mode ontwerp de schoonheidsschool

fashion show fashion mode modeshow mode ontwerpen mode creeeren de schoonheidsschool opleiding mode

Mode rendeert dus. Niet alleen wordt er geld uit gehaald, er wordt ook veel geld gestoken in bijvoorbeeld de publiciteit. De modeweek brengt nieuws: modeshows worden integraal uitgezonden, magazines en social media van fashion bloggers staan vol met foto’s van de nieuwste ontwerpen en designers zelf zijn zowaar celebrities geworden. Denk maar aan de Antwerpse zes die mee ons land op de modekaart zetten.

Stad Antwerpen heeft daarbij al jaren haar vinger in de honingpot en zorgt zo geregeld voor nieuwigheden op het gebied van fashion die zelfs reiken tot Amerika en Azië. Om één van haar vele troeven nog eens extra in de belangstelling te steken, worden er dit jaar weer tal van modegerelateerde events georganiseerd om het grote publiek te trekken en te entertainen.

high fashion mode geschiedenis ontwerpen mode academie opleiding schoonheidsschool mode ontwerpen

Denk hierbij naast solden en koopzondagen aan verschillende expo’s met jong talent in de spotlights, Antwerp Fashion Festival waarbij de rode lopers en masse worden uitgerold, MoMu Sundays – een culturele wandeling door de geschiedenis van de mode en Darefest 16 – de Fashion Tech Show voor draagbare technologie. Het belooft een high fashion feestje te worden!

Geïntrigeerd door mode en wil je zelf ontwerpen, maar geen idee hoe je hier aan moet beginnen? Zie je een jarenlange strenge en opleiding aan een academie niet zitten en wil je zo snel mogelijk je talent ontwikkelen, omzetten in je eigen ontwerp en starten als mode-ondernemer? Bij De Schoonheidsschool ben je dan aan het juiste adres. De opleiding Modeontwerper laat je immers alle nodige kennis op een praktijkgerichte manier zien, zodat je na de lessen thuis al zelf aan de slag kan! Zo blijf je vrij om je creativiteit te gebruiken voor waar jij in gelooft en de volgende beloftevolle ontwerper te worden. Kijk hieronder wanneer je van start kunt gaan en schrijf je snel in voor jouw toekomst!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!