Nieuws

Shutterstock 97168814

Met jouw tuin in de maat van de seizoenen!

Tijdens de winter kijken de meeste mensen niet echt om naar hun tuin. Vaak is het wachten tot het voorjaar vooraleer ze weer aan de slag gaan en er een gezellig onderkomen van maken voor de warme lentedagen en zwoele zomeravonden. Toch kan je het hele jaar door genot hebben van een mooie tuin!

Dankzij het Centrum Voor Avondonderwijs VZW ontwerp je in geen tijd de tuin van je dromen. Tijdens de opleiding tuindesigner leer je immers een origineel ontwerp uittekenen dat rekening houdt met de grootte en omgeving van de tuin. Naast het esthetische wordt er ook de nodige aandacht besteed aan de praktische kant van de tuin. Je komt te weten waar je het beste waterleidingen en elektriciteitskabels kunt laten lopen en wat de beste plaats in de tuin is voor verschillende soorten planten en bloemen.

Als professioneel tuinontwerper ga je op zoek naar een design volledig op maat van jouw klanten. Je speelt met verschillende tuinelementen als hagen, paden en fonteinen, en laat jouw creativiteit helemaal de vrije loop. Zo creëer je zowel pittoreske wintertaferelen als de perfecte locatie voor gezellige zomerbarbecues.

De cursus tuinontwerper duurt acht weken. Je volgt op een vaste weekdag telkens 3 uren les. Aan het einde van de lessenreeks leg je examen af en voor je het weet sta je aan de start van jouw nieuwe carrière!

Je start met de lessen tuinontwerper waar en wanneer je wil
De cursus tuinontwerper bestaat uit 12 lessen. Je volgt één keer per week les op een vaste weekdag. Elke les duurt 3 uren. Hieronder vind je alle startdata en locaties. Inschrijven doe je via knop “schrijf je nu in”.


Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!