Nieuws

Admin Ajax.php 1

Leren mediteren

Het leven wordt alsmaar drukker. Als je zoals zoveel mensen je tijd moet verdelen tussen een veeleisende baan, een gezin en een uitgebreide vriendengroep, is een beetje rust vaak heel welkom. Meditatie kan dan een oplossing zijn, maar hoe zit dat nu precies in elkaar?

Creëer een rustige omgeving
relax interieur

Enkel in een ontspannen setting kun je je even helemaal op jezelf concentreren. Laat je telefoon uit en zorg dat de ruimte een aangename temperatuur heeft. Verder is het belangrijk dat je een comfortabele houding aanneemt. Je kunt in lotushouding gaan zitten, maar gaan zitten op een makkelijke stoel of languit op de bank gaan liggen, is ook goed. Verder zijn wierook en kaarsjes de kers op de taart voor een ontspannen sfeer.

Kies de juiste muziek

Stilte kan heel prettig zijn, maar de juiste muziek kan ook veel bijdragen aan je meditatie. Er bestaan bijvoorbeeld veel meditatie-cd’s met ontspannende muziek, maar ook rustige klassieke muziek kun je perfect gebruiken om het mediteren eenvoudiger te maken.

Techniek is belangrijk

Nu begint het moeilijke gedeelte: de meditatie zelf. Centraal staan je ademhaling en de focus van je gedachten. Probeer vanuit je buik te ademen. Als je dat moeilijk vindt, leg je je hand op je buik en volg je de beweging van je ademhaling. Ga in gedachten een voor een je lichaamsdelen af totdat je je volledig ontspannen voelt.

Focus op een doel

Wat is je voornaamste reden om te mediteren en wat wil je ermee bereiken? Concentreer je op je eigen gedachten om ze beter te begrijpen. Lijkt de tijd voorbij te kruipen als je aan het mediteren bent? Dan helpt het om een tijdsdoel te stellen. Zet bijvoorbeeld een rustige wekker of luister naar muziek met een bepaalde tijdsduur.

klok
Geduld is de boodschap

Springen je gedachten van de hak op de tak of kan je je maar niet afsluiten van je omgeving? Oefening baart kunst! Forceer je zelf in ieder geval niet, want daarmee bereik je juist het tegenovergestelde. Probeer erachter te komen wat voor jou het beste werkt en dan zal je zien dat het steeds eenvoudiger wordt om die rust te vinden!

alternatief

Steeds meer mensen gaan op zoek naar alternatieve gezondheidszorg. Vind je het belangrijk te streven naar een goed evenwicht tussen ratio, gevoelens, een gezonde fysiek enzovoort? Wil je leren werken met energieën en chakra’s om mensen hun energiesysteem weer in balans te brengen? Schrijf je dan snel in voor de unieke opleiding Energetisch consulent aan De Schoonheidsschool!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!