Nieuws

Voordelig Feestdagen Maand December Doorkomen

Kom voordelig de feestdagen door

December is altijd een dure maand. Sinterklaas, kerst en oud & nieuw vragen om veel cadeaus en eten. En dat kost geld. Maar als je het goed doet hoeft dat niet meteen te betekenen dat je bankroet het nieuwe jaar tegemoet gaat.

butget coach groepscursus centrum voor avondonderwijs

Voorbereiding is belangrijk. Neem de tijd om je te oriënteren en ga niet last minute shoppen. Door op tijd om je heen te kijken naar het juiste cadeau kun je rustig alle prijzen vergelijken en op zoek gaan naar de goedkoopste optie. Als je dit pas last minute doet heb je hier geen tijd voor en betaal je mogelijk veel meer geld. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Door de maanden vooraf af en toe al eens een cadeau te kopen spreid je je uitgaven en is de maand december een minder grote aanslag op je budget. Dit vergt natuurlijk wel enige planning en inzichten.

Verder vind je online via bijvoorbeeld www.vakantieveiling.be geregeld buitenkansjes voor een romantisch weekendje weg, een gezellig avondje uit of een dagje wellness. Hou daarnaast ook je ogen open voor tweedehandskoopjes. Op de rommelmarkt kan je altijd interessante koopjes en unieke cadeautjes vinden. Misschien heb je zelf thuis nog wel spullen staan die je nooit gebruikt. Een mooi moment om deze via het internet te verkopen. Wellicht kun je er iemand heel blij mee maken en verdien jij er nog een zakcentje aan.

budgetcoach groepscursus centrum voor avondonderwijs

Een goed budget opstellen is belangrijk, en niet alleen tijdens de feestdagen. Het hele jaar door hebben gezinnen en bedrijven financiële problemen door de huidige economische situatie. Een budgetcoach helpt zulke gezinnen om verstandiger met hun budget om te springen. Je moet een correcte schatting kunnen maken van de inkomsten. Daarnaast moet je in kaart kunnen brengen hoeveel uitgaven je verwacht.

Deze rekenoefening lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld. Toch kan je in korte tijd veel inzicht krijgen in hoe je een haalbaar budget op moet stellen. Dit en veel meer leer je in onze opleiding Budgetcoach. Nieuwsgierig geworden? Download alvast het gratis proefhoofdstuk.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Budgetcoaching 27/10/2017 Hasselt 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!