Nieuws

Inspiratieloos Creativiteit E1444820212527

Inspiratieloos? Vind je creativiteit terug!

Het is weer herfst. En dat betekent regen, wind en kou. Niet echt inspirerend. En dit doet jouw creativiteit niet echt ten goede. Toch is creativiteit bij veel beroepen onmisbaar. Of je nou fotograaf bent, juwelen ontwerpt of interieur stylist bent, zonder jouw artistieke kracht ben je nergens. Normaal bedenk jij altijd de origineelste ideeën en ben je erg vindingrijk met problemen. Maar wil het nu even niet lukken? Geen nood. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jouw creativiteit te stimuleren.

Denk niet aan het eindpunt/product. De kans is groot dat je dan druk voelt die de creativiteit blokkeert. Focus eerst op een kleiner, haalbaar doel. Ga stap voor stap te werk. Zodra je het eerste doel bereikt zul je meer zelfvertrouwen krijgen.

Verwacht ook niet van jezelf dat je een hele dag optimaal creatief bent. Onderzoek wijst uit dat de meest productieve uren niet langer dan drie uur duren. Vaak voel je zelf wel aan welke uren dat voor jou zijn. Plan in de andere uren taken die niet zo veel van je creatieve geest vragen.

cursus-grafisch-vormgever-groepslessen-e1444816597439

Soms denk je alleen maar aan de restricties, de eisen en de meningen van anderen. Dit kan erg blokkerend werken. Neem eerst de tijd om te schrijven of te doen wat jij denkt dat goed is, verwerk al je ideeën. Schrijf door en stop niet om na te denken. Hier heb je nog genoeg tijd voor, de kritische blik komt later.

groepslessen-telefoniste-worden_samen werken

Bekijk het probleem of de opdracht van verschillende kanten; her-conceptualiseer. Op die manier benader je het probleem met een andere mindset. Doe dit zodra je begint en onderzoek de verschillende benaderingen. Kies uiteindelijk de beste insteek die het meest oplevert.

En tot slot. Vraag hulp. Dit klinkt misschien overdreven maar samen weten jullie meer. Gebruik elkaars ideeën en kennis om elkaar te stimuleren en uit te dagen. Spreek met elkaar af dat de woorden “nee” en “maar” verboden zijn. Deze beperken de creativiteit. Bouw voort op andermans ideeën. Uiteindelijk komen jullie tot een werkbaar idee.

Ben je nog op zoek naar een manier om jouw creativiteit te uiten? In onze cursus Fotografie leer je jouw ideeën op beeld over te brengen en prachtige foto’s te trekken. Of leer je eigen beeld maken en ontwerpen in de cursus Grafisch vormgever. Ben je meer van het schrijven? Dan is de cursus Creatief Schrijven zeker een aanrader. Of werk je liever met je handen en wil jij je eigen sieraden ontwerpen en maken? Dan is de opleiding Juwelenontwerp ideaal voor jou. Aan creatieve opleidingen geen gebrek!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!