Erkenningen

erkend diploma avondonderwijs erkend diploma volwassenen onderwijs erkend diploma avondschool erkend diploma opleiding cursus

Erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid

kmo-portefeuilleHet Centrum voor Avondonderwijs VZW is erkend opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de ondernemersportefeuille. Hierdoor geniet je van gedeeltelijke terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Door deze erkenning biedt het Centrum voor Avondonderwijs VZW haar studenten een voordelige opleiding.

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW organiseert opleidingen voor zowel de beschermde beroepen als voor de vrije markt gereguleerde beroepen.

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Officieel erkend door de branchevereniging IVBO

IVBO

Wie een opleiding heeft gevolgd bij het Centrum voor Avondonderwijs VZW, kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Ingeschreven in het Centraal Register van Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

CRKBO geregistreerd

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs. Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De school beschikt over de juiste certificatie en heeft de audit met een positief resultaat afgerond. Ook onze docenten zijn geregistreerd in dit register. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw opleiding.

ISO 9001-2008 gecertifieerd

ISO geregistreerd

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is bovendien ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditors. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan de strengste eisen. De ISO 9001-2008 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Dit kwaliteitslabel betekent dus dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

Erkend opleidingsverstrekker voor de KMO-portefeuille

KMO-portefeuille

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer DV.O200500). Dit betekent dat het Centrum voor Avondonderwijs VZW voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de Vlaamse overheid stelt om voor deze erkenning in aanmerking te komen.

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel die in het leven is geroepen door de Vlaamse overheid. Kleine en middelgrote ondernemingen uit de privésector, gevestigd in het Vlaams Gewest, met een actief ondernemingsnummer, komen in aanmerking voor deze subsidie. Dankzij deze subsidie kunnen zelfstandig ondernemers of hun werknemers van maar liefst tot 40% korting op het inschrijvingsgeld van hun opleiding genieten.

Opgelet! Je kan alleen maar van deze subsidiemaatregel genieten als jou onderneming ook effectief aan de slag is in deze sector. Een loodgieter zal met andere woorden niet in aanmerking komen voor een subsidie van een massagecursus, tenzij hij of zij achteraf de activiteiten ook werkelijk uitoefent en het doel van zijn of haar onderneming aanpast. Daarnaast is het enkel de KMO-portefeuille voor groepslessen te gebruiken.

Erkend door de Wellnessfederatie

Wellnessfederatie

Alle opleidingen die het Centrum voor Avondonderwijs organiseert binnen de sector beauty, wellness of fashion, zijn erkend door De Wellnessfederatie. Dit is de beroepsvereniging van de wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO (HRZKMO). De Wellnessfederatie controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan het Centrum voor Avondonderwijs VZW, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Examengarantie

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW staat bekend om haar cursussen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Je behaalt een erkend diploma! Niet onmiddellijk geslaagd? Met jouw persoonlijk opleidingsconsulent plan je kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de tweede keer wel lukt!

Bekijk hieronder de vakgebieden waarin je opleidingen kan volgen

Volg een gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!