Nieuws

Patroon Tekenen Patroon Ontwerp Eigen Kleding Ontwerpen

Durf uniek te zijn: maak je eigen kleding

Je eigen kleding ontwerpen en nadien maken is weer helemaal in. Maar tussen een ontwerp maken en de uiteindelijke creatie zit nog een belangrijke stap: het tekenen van een patroon. Maar ook voor het vermaken van kleding is inzicht in patroon tekenen onmisbaar.

Het zelf maken van kleding heeft veel voordelen. Zo kun je jouw droom kleedje of pantalon zelf maken. Je bent niet afhankelijk van de keuzes van een andere ontwerper of het assortiment van een winkel. Je bent vrij om te kiezen welke kleuren en stoffen je gebruikt. En, niet geheel onbelangrijk, niemand anders heeft het. Je zult nooit per ongeluk de zelfde outfit dragen als je collega of klasgenoot.

En ander groot voordeel is de pasvorm. Kleding kan net zo mooi zijn maar als het niet mooi zit draag je het waarschijnlijk weinig. De confectiekleding die je in de winkel koopt is gemaakt voor een ‘gemiddeld’ persoon. Heel logisch dat dit niet bij iedereen perfect zit. Het voordeel van zelf kleding maken is dat je kunt leren om een patroon aan te passen aan jouw unieke lichaamsvorm.

patroon tekenen leren groepslessen opleiding patroonontwerp cursus avondschool

Bij het ontwerpen van kleding kun je je creativiteit kwijt, maar voor het patroon tekenen heb je zeker ook meer technische vaardigheden nodig. Zo is het belangrijk dat je weet wanneer je een rits kunt inzetten, hoe je verschillende zakken gebruikt en welke voor- en nadelen de verschillende soorten stof hebben.

patroon-tekenen-patroonontwerp-cursus-volwassenenonderwijs

Wil jij graag je eigen kleding ontwerpen en ook zelf kunnen maken? In de opleiding Patroontekenen leer je nauwkeurig maten opnemen en deze omzetten naar patronen. Het spreekt voor zich dat een zorgvuldig gecreëerd patroon een vereiste is voor stijlvolle en originele kledij.


Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!