Nieuws

Shutterstock 218537689

Docente in de kijker: Kathy Audenaert

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen. Onze docenten zijn dan ook stuk voor stuk experts in hun vakgebied en kunnen steeds bouwen op een rijk gevuld cv. Daarom zetten we regelmatig een van onze docenten in de spotlight en laten we je graag kennis maken met hun uitzonderlijke kennis en vaardigheden. Op die manier krijg je een beter beeld van de opleiding en weet je wat je kan verwachten!

Vandaag laten we docente Kathy Audenaert aan het woord. Zij geeft de cursussen Administratief Bediende, Management Assistant, het onderdeel administratie bij Medisch Secretariaat en Event Manager. Kathy kan bouwen op haar jarenlange ervaring als Management Assistant en geeft haar kennis graag door. Momenteel focust ze zich dan ook vooral op het lesgeven.

Lesgeven aan het Centrum voor Avondonderwijs vindt Kathy heel boeiend. De verschillende achtergronden van de studenten maken het interessant en afwisselend. “Steeds komen studenten weer met andere vragen over bepaalde thema’s en onderwerpen. Kathy haalt haar inspiratie voor de lessen uit al haar praktijkervaring. Dit zorgt dan ook voor een persoonlijke toets aan de cursus. “Ik verwerk dingen die tijdens mijn loopbaan zijn voorgevallen in de lessen. Zowel de positieve als negatieve ervaringen vertel ik aan mijn studenten. Dit zorgt soms voor grappige situaties. Samen gaan we dan opzoek naar een oplossing. De vraag die ik daarbij stel is ‘Hoe zou jij dat aanpakken?'”

Kathy merkt dat haar studenten vaak enorm gemotiveerd aan de cursus beginnen. Om haar studenten te blijven stimuleren en inspireren laat ze de studenten actief meedenken en creëert ze op die manier interactie in de lessen. Iedereen wordt erbij betrokken, ook diegenen die zich eerder op de achtergrond houden. Kathy is heel betrokken bij haar studenten en wil graag op de hoogte blijven van hun voortgang, ook als de cursus al is afgelopen. “Ook na de opleiding krijg ik van oud-studenten nog vragen of mailtjes met wat ze nu in het dagelijks leven doen. Als ze dan een job gevonden hebben in een richting die ze bij mij gevolgd hebben, geeft dat toch een zekere voldoening!”.

Maar hoe zit het dan met de kansen op de arbeidsmarkt? Een hele hoop van Kathy’s studenten hebben al een job gevonden in hun afstudeerrichting. Goede administratieve medewerkers kan men overal gebruiken en dat zal in de toekomst zeker niet veranderen”. In de lessen wordt er daarom ook voldoende aandacht besteed aan het maken van een gestructureerd cv. Daarbij heeft Kathy nog een paar tips voor (toekomstige) studenten. “Ga op zoek naar een stage! Je kunt op die manier je geleerde kennis toetsen aan de praktijk en de juiste ervaring opdoen. Ga daarnaast praten met mensen die al langer in het vakgebied zitten. Kom erachter welke richting jij interessant vindt!”

Bij een administratieve functie draait het allemaal om planning en structuur. Structuur in de dagdagelijkse taken aanbrengen, maar ook goed overweg kunnen met een computer en MS Office is een must. In de lessen wordt hier enorm veel aandacht aan besteed door lessen Word en Excel uitgebreid te doceren en door extra oefeningen voor thuis mee te geven. “Indien er studenten zijn die hier nog niet goed mee overweg kunnen begeleid ik ze extra tot ze alles onder de knie hebben. En indien er studenten in de klas zitten die deze materie wel al goed onder de knie hebben krijgen ze extra moeilijke oefeningen die ze individueel moeten oplossen”.

Wil jij ook graag delen in de ervaring van Kathy Audenaert? Schrijf je dan vandaag nog in en ontdek hoe jij je onmisbaar kan maken binnen een bedrijf! Als je echter eerst meer te weten wil komen over de opleiding kan je ook altijd een kijkje nemen op de cursuspagina van de Administratief Bediende, Management Assistant, Medisch Secretariaat en Event Manager, of een gratis proefhoofdstuk downloaden. We heten je alvast van harte welkom!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!