Nieuws

Shutterstock 126648692

Ben jij een goede coach?

Wat maakt een coach zo goed? En belangrijker, ben jij een goede coach? Of zou jij een goede coach kunnen zijn? Een coach helpt mensen echt vooruit en maakt het verschil. Vroeger kwam men er niet graag voor uit als iemand hulp kreeg, maar tegenwoordig is men hier veel opener over. Logisch, er zitten enorm veel voordelen aan! Centrum voor Avondonderwijs biedt jou de kans om een coaching expert te worden. Maar hoe word je die?

Volledige aandacht voor de cliënt is essentieel. Die aandacht houdt in dit geval in dat een coach goed en aandachtig luistert. Je luistert niet alleen naar wat er gezegd wordt maar ook naar hoe het gezegd wordt. Dit betekent dus ook dat een coach zich niet laat afleiden door zijn of haar eigen problemen. Het is belangrijk dat een coach weet wie hij is en waar z’n krachten liggen.

De omgang met klanten kan heel afwisselend zijn. Als coach zul je mensen ondersteunen en begeleiden door de verschillende levensfases. Dit maakt het interessant maar bedenk wel dat iedereen anders is en dat dit om een andere aanpak vraagt. Het is belangrijk dat je geduldig blijft. Coaching is maatwerk. Geef niet meteen een oplossing maar begeleid de cliënt op de juist manier zodat hij/zij zelf met een oplossing kan komen. De cliënt moet zelf op ontdekkingstocht.

bewustzijnscoach groepslessen avondonderwijs volwassenenodnerwijs nlp mensen helpen motiveren

De omgang met klanten kan heel afwisselend zijn. Omdat een coach in allerlei werkvelden aan de slag kan, ontmoet hij/zij ook veel mensen. Als coach zul je mensen ondersteunen en begeleiden door de verschillende levensfases. Dit maakt het interessant maar bedenk wel dat iedereen anders is en dat dit om een andere aanpak vraagt. Het is belangrijk dat je geduldig blijft. Coaching is maatwerk. Geef niet meteen een oplossing maar begeleid de cliënt op de juist manier zodat hij/zij zelf met een oplossing kan komen. De cliënt moet zelf op ontdekkingstocht.

opleiding-life-coach-ben jij een goede coach-lifecoach opleiding

Door als coach de juiste vragen te stellen kan dit proces positief gestimuleerd worden. Een goede coach stelt vragen waar de cliënt diep over na moet denken en die de kern van het probleem raken. Blijf als coach gericht doorvragen maar zorg er wel voor dat je dit op een vriendelijke en geruststellende manier doet. Jij als coach weet welke details belangrijk zijn en welke bijzaak zijn. Maar onthoud: een coach oordeelt nooit. Er is geen goed of slecht antwoord. Het draait om het proces die de cliënt meemaakt.

Om een goed coachingsgesprek te houden is het belangrijk dat je de juiste technieken en methodes kent. Al deze dingen en veel meer leer je tijdens onze opleidingen. Ideaal voor iedereen die dit boeiende vakgebied op een praktijkgerichte manier  wil ontdekken. Je leert op een juiste manier met mensen om te gaan en hen uiteindelijk te helpen.

Ben je empathisch en ben jij graag met mensen bezig? Wil je cliënten graag ondersteunen en begeleiden doorheen verschillende levensfases en gebeurtenissen? Dan is de opleiding Coaching Expert jou volledig op het lijf geschreven! Hierin leer je alles over Life CoachLife Coach GevorderdenBedrijfscoachingBudgetcoaching, Familiecoaching en Kindercoaching.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!