Nieuws

Dagen Zonder Vlees

Dagen Zonder Vlees? Word Allround Voedingsdeskundige

Van 10 februari tot en met 26 maart kan je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees, de campagne die ons Belgen graag bewuster wil maken over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu.

shutterstock_239012698

Wil je zelf ook graag meer op je voedingsgewoontes letten door bijvoorbeeld minder vlees en vis te eten of meer seizoensgroenten te verorberen? Volg dan dit najaar de opleiding Natuurvoedingsconsulent, Afslankingsconsulent of combineer beide in de Allround Voedingsdeskundige. Zo kom je alles te weten over een gezonde voeding die niet alleen goed is voor jezelf en je gezin maar ook een positieve impact heeft op het milieu!

Dit jaar kan je tijdens de campagne ook de eetgewoontes van tal van politici volgen. Wij namen alvast een kijkje of onze volksvertegenwoordigers zelf het goede voorbeeld geven en of ze de tips en tricks van onze opleidingen ook omzetten in de praktijk!

Bij verschillende BP’s (Bekende Politici) die de toekomst van onze planeet ter harte nemen, zien we alvast enkele opvallende trends die stuk voor stuk ook een deeltje van hun persoonlijkheid bloot leggen. Zo is bijvoorbeeld Annemie (Turtelboom) enorme fan van haar seizoensgroentjes en doet ze vaak haar boodschappen, waarbij ze steevast kiest voor verpakkingsloze voedingswaren.

teller dagen zonder vlees
dagen zonder vlees bart de wever

Frituur ’t Draakske doet het al een tijdje met een klant minder, en Bart verbaast iedereen weer nu bekend is dat hij fanatiek voor het vegetarisme heeft gekozen en zo maar liefst 431m2 aan broeikasgassen heeft bespaard! Zijn vrouw doet wel nog altijd de boodschappen, maar Bart heeft haar meegegeven dat ze evenveel groenten als fruit moet kopen. Al zou je van zijn profielfoto kunnen afleiden dat zijn voorkeur eerder naar dat laatste uitgaat.

John Crombe, Jan Peumans en Wim Soons hebben de memo van Dagen Zonder Vlees niet begrepen: zij geven enkel door of ze vlees of vis hebben gegeten, maar vergeten hun bijdrage voor afval en seizoensgroetjes. Niet zo erg als Freya Van den Bossche en Wouter Beke die de memo volledig gemist hebben en dan ook een bijdrage hebben van 0. Pijnlijk.

Gwendolyne Rutten, Kristof Calvo en Sarah Claerhout hebben het al opgegeven voor ze er goed en wel aan begonnen zijn en lappen alle regels aan hun laars vanaf dag 4. Met een totale besparing van 146 km aan broeikasgassen is dat goed voor een daguitstapje naar Brussel door te carpoolen, maar de terugweg zal al liftend moeten gebeuren… Wouter van Bezien, Geert Bourgeois en Yasmine Kherbache zijn duidelijke sprinters en beginnen moe te worden met het eind in zicht. Zij zijn aan het slabakken, terwijl Meyrem Almaci het licht aan het eind van de tunnel heeft gezien en sinds maart een vlekkeloze prestatie neerzet! Liesbeth Homans blijkt daarbij een echte carnivoor te zijn en vindt het moeilijk om haar tanden niet in een lekker mals stukje vlees te zetten. Ook als dat betekent dat ze het de volgende dag moet herkauwen in de vorm van leftovers.

bart staes origineel

Wie wel fanatiek bezig is, is Bart Staes. Als vegetariër en dagelijkse eter van seizoensgroentjes en restjes komt hij met een totaal van 441m2 aan de leiding onder de politici, op de hielen gezeten door zijn andere naamgenoot uiteraard. Elke dag is een dag dat Staes geen eten in wegwerpverpakkingen koopt, maar we vermoeden dat ook hier zijn vrouw de boodschappen doet en dat dat puntje dus heel makkelijk behaald is. Hoe dan ook, een mooie bijdrage.

Naast het bespioneren van de BP’s kan je uiteraard ook zelf meedoen! De campagne loopt nog gedurende een week, maar op een week hebben we een levenslange uitstoot en verbruik niet teruggedraaid. Het gaat er dus om je levensstijl zodanig aan te passen, dat je daarmee zo min mogelijk het milieu belast. En die uitdaging is er een die je op elk moment kan opnemen en aangaan. Verander je levensstijl en verander mee het milieu!

dagen zonder vlees boek

Heb je de smaak te pakken en wil je graag meer leren over gezonde voeding, heerlijke guiltfree recepten en hoe je door goed te eten toch slank kunt blijven, volg dan onze opleiding Natuurvoedingsconsulent of Afslankingsconsulent. Wil je graag uitgroeien tot een allround voedingsdeskundige en anderen adviseren over gezonde voeding? Dan is de opleiding Allround Voedingsdeskundige volledig op jouw lijf geschreven!

Tijdens deze allroundopleiding leer je alles over voeding en gezond eten. Jij zorgt voor voedingsadvies op maat en leert aangepaste voedingsschema’s opstellen. Dankzij de verschillende modules kan je bouwen op een brede voedingskennis.

Wil je graag meer te weten komen over deze opleiding? Download hieronder dan een gratis proefhoofdstuk of neem een kijkje op de cursuspagina. Schrijf je je liever meteen in? Vind dan meteen de startdatum die jou het beste uitkomt en neem binnenkort de eerste stap van jouw nieuwe carrière bij jou in de buurt! Als je je bovendien nu al inschrijft voor het najaar kan je genieten van maar liefst 10% vroegboekkorting!

Meer informatie Gratis proefhoofdstuk


Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Voedingsdeskundige (Allround) 09/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 18/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 13/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 15/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 14/03/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 15/03/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 19/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 16/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 16/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Voedingsdeskundige (Allround) 18/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!