Nieuws

Shutterstock 250387237

7 tips om slimmer met je tijd om te gaan!

Iedereen kent ongetwijfeld het gevoel dat de dag te weinig uren telt. Je agenda puilt uit en ondertussen blijft ook je telefoon maar rinkelen. Goed time management kan je hierbij helpen! Met behulp van enkele eenvoudige technieken wandel je namelijk op een efficiëntere manier door je takenpakket. Wij namen een kijkje in onze cursus Time Management en selecteerden de belangrijkste tips & tricks om jouw tijd beter te beheren!

Ga bewust met je tijd om

Nog voor je jouw to do-lijst opstelt, kan het handig zijn je huidige routine eens onder de loep te nemen. Je kan hiervoor best eerst een klein dagboek bijhouden waarin je noteert hoeveel tijd je aan bepaalde activiteiten spendeert. Vaak doe je verrassende ontdekkingen en kan je zo toekomstig tijdverlies vermijden!

Vereenvoudig je werk

Probeer je dagelijkse routine meteen ook aanzienlijk te vereenvoudigen. Op die manier ga je een stuk efficiënter te werk en slaag je er makkelijker in om werk en privé te combineren! Heb je bijvoorbeeld een aparte agenda voor het werk en privé? Voeg ze gewoon samen en hou al je afspraken op één plaats tezamen!

Prioriteiten stellen

Als je vervolgens je takenlijstje gaat opmaken, is het belangrijk dat je meteen de juiste prioriteiten stelt. Minstens even belangrijk als een to do-lijst is dan ook de ‘not to do-lijst’. Scheid de hoofd- van de bijzaken en investeer je tijd en energie in die zaken die er echt toe doen!

Rustpauze

Bouw tussen je werk door voldoende rust in. Ook je hersenen verdienen van tijd tot tijd namelijk een kleine pauze. Zo toont onderzoek aan dat korte maar regelmatige pauzes goed zijn voor de concentratie. Probeer dan ook elk uur een kwartier te pauzeren. Zo hou je jouw concentratie- en energieniveau op peil!

Discipline en verplichten

Om je takenpakket snel en efficiënt af te handelen, dien je natuurlijk wel over de nodige discipline te beschikken. Vind je het echter nogal moeilijk om jezelf bepaalde taken op te leggen? Zorg er dan voor dat je er niet onderuit kan of beloon jezelf. Sport bijvoorbeeld niet alleen maar spreek af met een vriend of vriendin, of beloon jezelf achter met een welverdiende lekkernij!

Leer nee zeggen

Nee heb je en ja kun je krijgen. Zeker als jij een van die personen bent die nogal moeilijk nee kan zeggen tegen anderen. Leer daarom nee zeggen en zorg er zo voor dat je niet langer het werk van anderen doet maar je eigen werk voorrang krijgt!

Breng regelmaat aan in je dagelijkse leven

Om de voorgaande tips tot slot in de praktijk om te zetten én vol te houden, kan je best een zekere regelmaat in je leven aanbrengen. Wil je je huidige routine op een positieve manier veranderen dan doe je er goed aan stap voor stap te werk te gaan!

Wil jij ook bewuster en efficiënter met je tijd omgaan? Schrijf je dan in voor onze cursus Time Management!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!